Rosa M. Perelló: “La nostra prioritat és Tàrrega. Uns altres prefereixen pactar amb els del 155 per tal d’assolir l’alcaldia”

Els set electes de Junts per Tàrrega al primer Ple del mandat 2019 – 2023. D’esquerra a dreta: Raül Palacios, Anna Maria Farré, Marta Torre, Rosa M. Perelló, Carles Pascual, Gisel Llobet i Martí Pijuan

La líder de Junts per Tàrrega i guanyadora de les eleccions recorda que la seva llista fou la més votada a totes les meses, aconseguint 2.436 vots i un total de 7 regidors

La voluntat era formar un govern independentista, sense els partits del 155, però ERC-MES-AM i la CUP es van negar a col·laborar

Tàrrega, 17 de maig de 2019.- Els regidors i regidores de Junts per Tàrrega van participar aquest dissabte al Ple de constitució de l’Ajuntament de Tàrrega, el primer de la legislatura 2019 – 2023. En el seu discurs, Rosa M. Perelló va manifestar quina havia estat la seva voluntat durant tota la campanya: formar un govern en clau independentista i barrar el pas als partits del 155.

La líder dels sobiranistes va manifestar que “Per nosaltres la prioritat és Tàrrega, però per uns altres, no. L’únic objectiu era fer fora la Perelló. ERC-MES-AM i la CUP han acordat pactar amb el PSC. Un pacte tripartit del 155”. Va afegir que “Junts per Tàrrega ens hem mantingut ferms. Per nosaltres la situació del país, dels nostres presos i exiliats polítics mereixen coherència i fermesa. I aquest és el valor més gran”. I és que l’equip guanyador de les eleccions va oferir un pacte de govern tant a ERC-MES-AM com a la CUP. En el cas dels republicans, però, no van voler ni tan sols seure a la taula a parlar.

Junts per Tàrrega va guanyar les eleccions locals a les 18 meses del municipi

La candidatura encapçalada per Rosa M. Perelló va obtenir 2.436 vots a les eleccions municipals, esdevenint la força més votada i guanyadora dels comicis. Això es va traduir en 7 regidors dels 17 del consistori, dos regidors i 720 vots més que la següent força política, ERC-MES-AM. Junts per Tàrrega va ser la força més votada a totes les 18 meses del municipi, incrementant el nombre de vots respecte l’any 2015 passant de 2.338 a 2.436.

En els 40 anys d’història dels ajuntaments democràtics targarins, que la llista més votada no hagi estat respectada només havia passat en una altra ocasió. Va ser l’any 1987, quan la Convergència i Unió d’Eugeni Nadal va obtenir 7 regidors però l’aliança entre Independents per a Tàrrega i Agregats i el PSC va desbancar el guanyador de les eleccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *