La segona part del Tripartit del 155: després de Tàrrega, el Consell Comarcal de l’Urgell

Composició del Consell Comarcal de l’Urgell: la majoria absoluta es troba en els 10 consellers

Primer va ser a l’Ajuntament de Tàrrega: un pacte Tripartit del 155 entre ERC (1.716 vots i 5 regidors), CUP (1.128 vots i 3 regidors) i PSC (859 vots i 2 regidors) va apartar del govern de la ciutat Junts per Tàrrega, tot i guanyar les eleccions municipals amb 2.436 vots i 7 regidors. A més a més, aquest acord es va fer per part d’ERC i de la CUP traint els seus compromisos electorals ja que els respectius caps de llista van manifestar públicament i en campanya que “no pactarem amb cap partit del 155”.

Lluny de practicar amb la tan anhelada unitat del’independentisme, el passat dilluns 8 de juliol vam poder veure la segona part del Tripartit del 155: en aquest cas, al Consell Comarcal de l’Urgell. L’aritmètica a l’ens comarcal era similar a la de Tàrrega: 9 consellers comarcals de Junts, 8 d’ERC, 1 de la CUP i 1 del PSC. Tot i haver fet una oferta de govern conjunt entre Junts i ERC, els republicans van preferir pactar amb la CUP i els socialistes per ostentar la presidència al Consell Comarcal de l’Urgell.

Junts per Tàrrega ho tenim clar: no compartim cap pacte amb un partit que va votar a favor d’aplicar l’article 155 de la Constitució espanyola, sigui on sigui i faci qui el faci. Per nosaltres, l’1 d’Octubre, la unitat de l’independentisme i els presos i exiliats polítics han de prevaldre sempre.

[Aquest article ha estat publicat a la Nova Tàrrega del 12 de juliol de 2019]  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *