Junts per Tàrrega presenta al·legacions contra la pujada d’impostos i taxes municipals

El primer grup a l’Ajuntament de Tàrrega, actualment a l’oposició, defensa que no s’incrementin l’IBI, la Plusvàlua i la taxa d’escombraries; així com mantenir la bonificació pels vehicles de més de 25 anys

“En aquests moments tan greus a nivell sanitari, econòmic i social no trobem ni just ni oportú apujar la pressió fiscal als targarins i targarines”, afirma la portaveu de Junts per Tàrrega, Rosa M. Perelló

El grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Tàrrega ha presentat al·legacions contra els increments de l’Impost de Béns Immobles (IBI), de l’Impost sobre l’Increment de Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana (Plusvàlua), i de la Taxa per Recollida d’Escombraries; així com per continuar bonificant l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica d’aquells amb una antiguitat mínima de 25 anys.

En relació a l’IBI, Junts per Tàrrega defensa una rebaixa del tipus del 2% per l’exercici 2021, quedant establert el tipus general a 1,085. A més a més, es mostra disconforme amb l’increment d’aquest impost als locals comercials i industrials. [Consulta aquí les al·legacions presentades].

Sobre la Plusvàlua, el principal grup a l’Ajuntament critica l’augment dels dos primers trams: el d’1 a 5 anys, que passa del 3 al 3’7 (un 25% més); i el de fins a 10 anys, que passa de 2’440 a 2’700 (un 11% més). [Consulta aquí les al·legacions presentades].

Pel que fa a la pujada del 30% en la taxa d’escombraries, Junts reclama que, abans de fer-se qualsevol increment, es presenti el cost real de la recollida a Tàrrega per part de l’empresa Urgell Net, S.A. [Consulta aquí les al·legacions presentades].

Finalment, els junters sol·liciten que es mantingui l’exempció de pagament dels vehicles de més de 25 anys, deixant sense efecte la supressió de la bonificació aprovada pel govern local. [Consulta aquí les al·legacions presentades].

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *